Choreografisch drumgeweld

 

Hanenkammen klieven door de lucht.

Een onstuimig peloton zwarte personages beweegt zich synchroon door de ruimte. De steltdrummers uiten zich in een vreemde combinatie van discipline en opstand. Zij bespelen geestdriftig hun drums. De klanken balanceren hoog in de lucht en dragen ver.

 

Dan klinken hun stemmen met kracht: in een mysterieuze taal laten zij van zich horen!

Een oproep tot structuur én vrijheid. Als het paradoxale paradijs, het ultieme streven van dit schijnbaar vrijmoedige collectief!

 

Mobiel Visueel Muziekspektakel

Klinkend stemgeluid, synchrone bewegingen en doordringend slagwerk.

Een spectaculaire mobiele voorstelling voor festival of evenement.

De act bestaat uit minimaal 5 percussionisten die een dynamisch muziekspektakel opvoeren.

Zij kunnen worden begeleid door een vuurspeler met hand flares  De act duurt 30 à 45 minuten en is uitermate geschikt voor een plein of festivalterrein. Het ensemble is tot op grote afstand duidelijk te horen en te zien en boeit van begin tot eind.

 

Parade

STX kan ook als parade worden ingezet. De groep grijpt onderweg elke gelegenheid aan om zich aan het publiek te presenteren. De parade kan worden uitgebreid met diverse andere acts van Close-Act.

 

EXTRA’S:

Een vuurspeler met hand flares is een optionele pré. De flares zorgen voor een mysterieuze belichting en rookeffect.

De act kan worden ingezet als aankondiging van een spektakelvoorstelling van Close-Act waarin zij vervolgens ook een rol kunnen spelen. De act kan als finale scène van een spektakel- of scenariovoorstelling worden ingezet